flat earthOp maandag 14 september 2015 organiseert de VCA weer een ledenavond met een speciale vertoning van FLAT EARTH, waarvoor sound designers Erik Langhout en Albert van Veenendaal genomineerd zijn voor een Gouden Kalf in 2014. Na de film zal er onder leiding van VCA-bestuurslid Jaim Sahuleka een Q&A gehouden worden met Erik Langhout (naast sound design, ook set geluid en geluidsnabewerking). Aanmelden voor de avond kan door een mail te sturen naarinfo@geluidsmensen.nl!

Nominatie Gouden Kalf 2014
Dat de geluidsontwerper samen met de componist op de titelrol staat is een zeldzaamheid en laat daarmee gelijk de kracht van deze samenwerking zien. Sound design en score zijn hier één. Alle denkbare geluiden die er uit een piano te halen zijn, zijn ingebed in een fraai en dienstbaar geluidsontwerp, dat nooit opdringerig is. Geluid en muziek vormen tezamen een associatief en poëtisch klanktapijt dat de gedroomde begeleiding is bij een caleidoscopische en beklemmende zoektocht.’

 

Synopsis FLAT EARTH (2014)
De vader en opa van filmmaker Monique Verhoeckx worstelen met het posttraumatisch stress syndroom na een getroebleerd oorlogsverleden. Middels dit experimentele drama probeert ze in contact te komen met hun ondoordringbare wereld. Senior, de fictieve hoofdfiguur, worstelt met zijn krijgsgevangenschap aan de Thailand-Birma-spoorlijn. Hij tracht zich tegenover zijn zoon Junior, gespeeld door Verhoeckx’ eigen vader, uit te spreken. Hij hoopt zijn woede en onmacht te boven te komen en vrede te sluiten met zijn zoon én met zichzelf.

Programma
18:45-19:00 inloop
19:00-20:20 vertoning FLAT EARTH
20:20-20:30 pauze
Na afloop Q&A

Wat: VCA-ledenavond met vertoning FLAT EARTH en aansluitend Q&A
Waar: Nederlandse Filmacademie, Markenplein 1, Amsterdam
Wanneer: maandag 14 september - inloop vanaf 18:45
Voor wie: leden van de VCA