Documentaireserie Human - Geadopteerde geluidsman/-vrouw gezocht

Meer
8 maanden 1 week geleden #2 door Jaim Sahuleka
Via Erik Langhout:

Wij (Lisa Grooters en ik) zijn tijdens onze stageperiode bij omroep Human bezig geweest om een webserie (4x10’) te schrijven. Zij waren zo enthousiast over onze invalshoek en het idee (net zoals 3LAB) en willen dat wij dit komende periode gaan maken, om het begin volgend jaar uit te gaan zenden voor zowel televisie als online.
In het kort: het gaat over de geadopteerde Sri Lankaanse radio-DJ. Iedereen lijkt het belangrijk te vinden waar ze vandaan komt, behalve zij zelf. Als haar wordt gevraagd haar DNA te laten registeren bij een databank, begint ze te twijfelen aan haar stellige overtuiging dat haar identiteit los staat van waar ze geboren is. Het onderzoek heeft als centrale vraag; moet je weten waar je vandaan komt om te kunnen zijn wie je bent?

Onze documentaireserie gaat dus over identiteit en roots. Om ook in onze crew diversiteit te hebben (we merken dat we vooral witte geluidsmannen kennen) zijn we ook op zoek naar potentiële geluidsman die het liefst ook is geadopteerd, maar op z'n minst ieder geval een andere etniciteit heeft. Niemand om ons heen kan namen noemen, maar wellicht dat jij een jonge geluidsman kent die een net is afgestudeerd bij de HKU of de filmacademie en die goed is in zijn werk. We willen niet positief discrimineren, maar willen in ieder geval wel een bewuste keuze maken.

Daarnaast zijn we nog op zoek naar een sound designer en geluidsnabewerker, ook die of in zijn afstudeerjaar zit of net is afgestudeerd. Ken jij nog mensen die voor een relatief lagere vergoeding - en vooral ook voor hen portfolio - hieraan mee willen werken? We willen graag jonge makers ook de kans geven en dat ze samen met ons kunnen werken aan hun portfolio.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena