Peter Albrechtsen

De VCA is wederom co-host van een van de Talks in het Professionals programma op het Nederlands Film Festival. Dit jaar is onze gast de Deense sound designer en music supervisor Peter Albrechtsen.

Albrechtsen werd meerdere malen genomineerd voor de Motion Picture Sound Editors Golden Reel Award met zijn sound design voor onder meer The Killing of Two Lovers en The Territory. Zijn werk voor de documentaire The Cave leverde hem zelfs een Oscarnominatie op. Als sound effect recordist was hij betrokken bij Dunkirk en als music supervisor werkte hij nauw samen met wereldbekende artiesten als Antony and the Johnsons en Jóhann Jóhannsson.

Datum: zondag 25 september
Tijd: 19:30 - 21:40
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal
Taal: Engels

We mogen weer 40 gratis tickets voor deze NFF Talk weggeven aan VCA leden. Dus reserveer snel je ticket door ons een mailtje te sturen! Je ontvangt dan een actiecode waarmee je je ticket kunt claimen. 

Meer informatie: NFF Prof Talk : Peter Albrechtsen

Gaat dat horen! 

In de Nederlandstalige podcast-serie KLANKMAKERS gaan geluidsontwerpers Aline Bruijns en Lennart Kleinen in gesprek met toonaangevende vakgenoten die werkzaam zijn binnen zeer diverse werkvelden: Film, documentaire, televisie. Maar ook games, VR, geluidskunst, locatie-geluid, onderwijs en muziek.

Hoe vertellen zij een verhaal met hun geluid? Wat leren ze, en hoe werken ze? Wat is hun workflow, welk gereedschap gebruiken ze en hoe verloopt de samenwerking met hun opdrachtgevers en het publiek? 

Klankmakers hoopt een aanvulling te worden op de vele internationale podcasts die over sound design gaan. Door in gesprek te gaan met Nederlandstalige makers proberen we het perspectief lokaal te houden. We maken KLANKMAKERS voor vakgenoten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in geluid en verhalen.

De eerste twee afleveringen staan online. Met Danny van Spreeuwel praten we over mixage, de natuurdocumentaire Silence of the Tides (nominatie Gouden Kalf sound design 2021), workflows, sound design en Dolby Atmos. In aflevering twee spreken we Herman Pieëte over De Slag om de Schelde en de uitdagingen van zo’n mega project. Coming up: Eelco Bakker, Jelmer Althuis, Gaby de Haan en Ronnie van der Veer. Heb je ideeën voor de podcast? Een interessante gast of een onderwerp waar je meer over zou willen weten? Neem contact op met de redactie!

Je vindt de Klankmakers podcast op Spotify, Apple-Podcast, PocketCasts, PodcastAddict en via de site klankmakers.nl

 

Klankmakers wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Constructief Audio. 

We organiseren een zomerborrel! Leden en potentiele leden zijn van harte welkom. We zien jullie graag vrijdag 8 juli van 18:00 tot 20:00 uur (met uitloop) in de Tolhuistuin.

Laat graag even weten of je erbij bent ivm de reservering middels een e-mail aan info@geluidsmensen.nl

VRIJDAG 8 JULI: VCA ZOMERBORREL

18:00 - 20:00 Borrel

Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
Bij mooi weer kunnen we in de tuin terecht, bij minder mooi weer is de borrel binnen in het restaurant aan de grote bar. We laten van te voren nog weten wat het wordt!

Goed om te weten:
De ingang van de tuin van de Tolhuistuin is aan de Tolhuisweg
De ingang van het restaurant is aan de IJpromenade

 

Op donderdag 19 mei houden we een algemene ledenvergadering. We praten daar over de toekomst van de vereniging.

De VCA is zo sterk als de leden. Verandering gaat niet vanzelf. We hebben dringend nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter nodig.

Daarom dus de oproep: kom alsjeblieft naar de vergadering! Meld je graag aan via een mailtje naar info@geluidsmensen.nl

Jaim, Alan, Aline, Marcel, Martijn

 

DONDERDAG 19 MEI ALV + BORREL

20:00 Ledenvergadering
21:00 Borrel

locatie: FeverFilm | Sound
Distelweg 80 L, Amsterdam

Om het onderlinge contact te bevorderen willen we de leden en aspirantleden van harte uitnodigen om in de VCA Whatsapp-groep te komen. Hier kunnen we op een laagdrempelige manier praten over ons vak en de activiteiten van de VCA. 

Wil je erbij? Stuur een mailtje naar info@geluidsmensen.nl. Je ontvangt dan een link waarmee je in de groep komt. 

Uiteraard blijven we ook contact met de leden houden via de website, nieuwsbrief en Facebook.