VCA-leden zijn van harte welkom op de Live Foley Workshop tijdens het Nederlands Film Festival die wij in samenwerking met het NFF en de HKU hosten. Het aantal gratis beschikbare kaarten is beperkt, dus geef je snel op!

NFF Live Foley Workshop 

Met een kapot gesmeten watermeloen het geluid van een moord nabootsen. Tijdens deze Live Foley Workshop zie (en hoor!) je welke geluiden in een film echt zijn en welke nagemaakt. De prijswinnende foley artists Caoimhe Doyle en Jean McGrath (The Favourite, Game of Thrones) nemen het publiek mee op een interactieve en auditieve reis door bekende film- en televisiefragmenten. 

Caoimhe Doyle en Jean McGrath zijn respectievelijk werkzaam als foley artist en als foley mixer en recordist. Al achttien jaar werken ze veelvuldig samen om geloofwaardige geluiden te creëren voor film, televisie en video games. Ze specialiseren zich vooral in wat ze zelf noemen ‘de menselijke kant’: geluiden die uiteenlopen van zoenen, rennen tot het bewegen van kleding. Samen werkten ze onder meer voor Yorgos Lanthimos (Killing of a Sacred Deer, The Favourite), Lenny Abrahamson (Room) en tv hit Game of Thrones. Laatstgenoemde leverde Doyle zelfs een Emmy nominatie op. McGrath werkte mee aan Sacha Polaks eerste Engelstalige film Dirty God


Wat: Live Foley Workshop
Wanneer: zondag 29 september 2019, van 20:00-22:00 
Waar: Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal

Reserveer een plek op de gastenlijst door een mailtje te sturen naar: info@geluidsmensen.nl