Gaat dat horen! 

In de Nederlandstalige podcast-serie KLANKMAKERS gaan geluidsontwerpers Aline Bruijns en Lennart Kleinen in gesprek met toonaangevende vakgenoten die werkzaam zijn binnen zeer diverse werkvelden: Film, documentaire, televisie. Maar ook games, VR, geluidskunst, locatie-geluid, onderwijs en muziek.

Hoe vertellen zij een verhaal met hun geluid? Wat leren ze, en hoe werken ze? Wat is hun workflow, welk gereedschap gebruiken ze en hoe verloopt de samenwerking met hun opdrachtgevers en het publiek? 

Klankmakers hoopt een aanvulling te worden op de vele internationale podcasts die over sound design gaan. Door in gesprek te gaan met Nederlandstalige makers proberen we het perspectief lokaal te houden. We maken KLANKMAKERS voor vakgenoten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in geluid en verhalen.

De eerste twee afleveringen staan online. Met Danny van Spreeuwel praten we over mixage, de natuurdocumentaire Silence of the Tides (nominatie Gouden Kalf sound design 2021), workflows, sound design en Dolby Atmos. In aflevering twee spreken we Herman Pieëte over De Slag om de Schelde en de uitdagingen van zo’n mega project. Coming up: Eelco Bakker, Jelmer Althuis, Gaby de Haan en Ronnie van der Veer. Heb je ideeën voor de podcast? Een interessante gast of een onderwerp waar je meer over zou willen weten? Neem contact op met de redactie!

Je vindt de Klankmakers podcast op Spotify, Apple-Podcast, PocketCasts, PodcastAddict en via de site klankmakers.nl

 

Klankmakers wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Constructief Audio.